Category: 23Октомври

  • ВОДЕН И ЛУТРАКИ

    ВОДЕН И ЛУТРАКИ

    Цена: 1200 денари Пожарско или на грчки Лутраки е село во Мегленско односно во Егејска Македонија. Под името Пожар тоа било познато до 1922 година. Пожарско се наоѓа во северозападниот дел од котлината Меглен, во зелените делови на планината Кајмакчалан, на само 13 километри од градот С’ботско. Лутраки е претставен како дар од природата кој е опколен со бујна…

  • БУДВА – 2 ноќевања со посета на ТИВАТ-КОТОР-ПЕРАСТ-МАНАСТИР ОСТРОГ

    БУДВА – 2 ноќевања со посета на ТИВАТ-КОТОР-ПЕРАСТ-МАНАСТИР ОСТРОГ

    Термин 21.10. – 23.10.2023 ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 99 евра./6140 денари. Будва е приморски  град  во Црна Гора. Брегот околу Будва, нареченБудванска ривиера е центарот на туризмот во Црна Гора и е добро познат понеговите монденски плажи, богат ноќен живот и прекрасни градби во стилот на средоземната архитектура. Ридестите предели, монументалнатаархитектура, прекрасните домашни вина и храна, живописниплоштатчиња се само дел од…