МЕТЕОРИ И БОЖИЌНО СЕЛО ТРИКАЛА

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:

1800 за возрасни; 1600 за деца до 12 години.

Организиран превоз од:

Делчево, Македонска Каменица, Виница, Кочани, Штип, Радовиш, Струмица и Гевгелија.

Метеора е термин кој значи средина на небото. Истото име го
носи и комплексот од христијански манастири кои се наоѓаат во
централна Грција. Комплексот манастири е ставен под заштита на
УНЕСКО, бидејќи претставуваат вистинско светско наследство.
Денес од шесте манастири, пет се машки а еден е женски манастир,
и дел од тие служат како туристичка атракција. Во божиќниот парк
во градот Трикала кој што се наоѓа во Централна Грција.

Ќе доживеете еден најбајковит, најволшебен и најсладок Божиќ. Ќе ја
посетеме работилницата на џуџињата каде се прават
највечатливите пецива пред очите на посетителите. Каде со помош
на џуџињата децата ќе ја научат уметноста за правење леб. Овде
 може да ја посетите и куќата на Дедо Мраз.

План на патувањето:

Состанок на групата во 01:00 часот на Автобуската станица во Кочани. Патуваме преку граничен премин Богородица. Предвидено престигнување во Грција во утринските часови. Посета на Метеори, посета на Големиот Манастир или Варлаам (планирано време на задржување за прошетка и разглед на Метеори – 2.5 часа). Собир со групата во договорено време, и се упатуваме во работилницата каде се изработуваат икони, разни сувенири. Потоа се упатуваме кон Трикала. Потоа се упатуваме
кон Трикала. Ве водиме во најубавиот Божиќен парк во градот
Трикала кој што се наоѓа во Централна Грција. Слободно време за
разглед на Трикала. Предвидено време за трнување од Трикала во
17:00 часот. Пристигнување во вечерните часови.

Во цената е вклучено:

  • Превоз до наведена локација
  • Организиран превоз од Виница, Кочани, Штип, Радовиш,
    Струмица и Гевгелија.
  • Посета на Метеори и Божиќното село Трикала

Во цената не е вклучено:

  • ВЛЕЗНИЦА ВО МЕТЕОРИ – 3€, задолжително носење на
    сукња за влез во манастирите бидејќи истата е со наплата.
  • Индивидуални трошоци.
  • Трансфер од Делчево и Македонска Каменица 100 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *