Category: Викенд патувања

  • МАНАСТИР ТУМАНЕ – ГОЛУБАЧКА ТВРДИНА – СРЕБРЕНО ЕЗЕРО – НИШ

    МАНАСТИР ТУМАНЕ – ГОЛУБАЧКА ТВРДИНА – СРЕБРЕНО ЕЗЕРО – НИШ

    Термин: 16.03 – 17.03.2024 Цена – 4290 денари 1 ден (петок) 15.03.2024 КОЧАНИ – ТУМАНЕ Состанок на групата во 22:40 часот на автобуска станица во Кочани. Поаѓање во 23:00 часот кон Србија (ноќно возење) со попатни паузи за царински формалности и одмор.  2 ден (сабота) 16.03.2024 ТУМАНЕ – ГОЛУБАЦ – СРЕБРЕНО ЕЗЕРО Пристигнување во Манастирот…

  • Манастир Острог

    Манастир Острог

    (со посета на Будва, Свети Стефан и Кралева Плажа) Православниот манастир Острог е еден од најпознатите манастири на Балканот. Во манастирот и во неговата близина се имаат случено многу чуда. Во него доаѓаат посетители од сите религии и нации, бидејќи се верува дека моштите на Свети Василие Острошки се чудотворни. Манастирот Острог, кој е врежан…